مروری بر تحقیقات صورت گرفته در زمینه تاثیر پوشش های خوراکی بر افزایش ماندگاری عناب تازه

نوع مقاله : مقاله علمی ترویجی

نویسندگان

1 عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بیرجند

2 مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

3 عضو هیئت علمی گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

4 عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

چکیده

    امروزه استفاده از پوشش­های خوراکی یکی از روش­های جدید برای افزایش زمان ماندگاری میوه­ها و سبزی­ها می­باشد. فیلم­ها و پوشش­های خوراکی باعث کاهش افت رطوبت، کاهش تبادل گازی و افزایش عمر نگهداری میوه­ها و سبزی­­ها می­شوند. عناب، یکی از محصولات راهبردی خراسان جنوبی و دارای ترکیبات زیست­فعال زیادی می­باشد. با توجه به حساس بودن میوه‌ تازه عناب به شرایط محیطی و امکان رشد انواع قارچ و کپک روی آن‌ها، این محصول در معرض آسیب جدی قرار دارد. از این رو حفظ ارزش تجاری و ترکیبات موثره عناب در طی نگهداری دارای اهمیت زیادی است. پوشش­ها و فیلم­های خوراکی از طریق کاهش سرعت تنفس، مهار رشد قارچ­ها و به تاخیر انداختن سرعت پیری از طریق کاهش تولید اتیلن و CO2، باعث افزایش زمان ماندگاری و کنترل فساد عناب می­شوند. در این مقاله نتایج تحقیقات مختلف تاثیر کاربرد پوشش های خوراکی کیتوزان، پوشش­های خوراکی حاوی ترکیبات عمل‌گرا، کلسیم کلرید، اسانس و نانوپوشش­ها بر افزایش زمان ماندگاری عناب تازه مورد بررسی قرار گرفت. 

کلیدواژه‌ها