استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده
عناب، منبع خوبی از ویتامین ث و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی است. میوه عناب یک افزودنی غذایی مجاز برای بهبود ویژگیهای کیفی و حسی محصولات غذایی فراسودمند است که به عنوان غذای سالم، قابلیت پذیرش خوبی بین مصرف کنندگان دارد. میوه تازه عناب، پس از برداشت به شرایط محیطی بسیار حساس است و امکان رشد انواع قارچ در آن وجود دارد بنابراین عمر نگهداری آن کوتاه میباشد. از این رو استفاده از راهکارهای موثر برای به تأخیر انداختن فرآیند فساد میوه عناب، افزایش ماندگاری و استفاده بیشتر از خواص آن، مورد توجه میباشد. از دیرباز کاربرد عناب در رژیم غذایی مردم به صورت سنتی وجود داشته است. فرآوری میوه و تولید محصولات جدید از عناب بهترین گزینه برای استفاده بیشتر از آن میباشد. در این مقاله، کاربردهایی از فرآوری میوه عناب با قابلیت تجاریشدن مورد بررسی قرار گرفته است.