1
عضو هیئت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
2
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
3
دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
چکیده
عناب یکی از محصولات مهم خراسان جنوبی است که ارزش خوراکی و دارویی زیادی دارد. یکی از مصارف عناب، میوه تازه آن است. ویژگیهای ظاهری و خصوصیات تغذیهای عناب، پس از برداشت و در زمان نگهداری و فروش به صورت تازه، به دلیل استفاده نکردن از فناوریهای مناسب و کوتاه بودن مدت زمان انبارداری، به شدت افت میکند. از این رو، استفاده از فناوریهای جدید و مناسب، برای کاهش خسارات ناشی از فساد میکروبی و شیمیایی در طی انبارداری ضروری به نظر میرسد. یکی از تکنولوژیهای کارآمد، کاربردی و صنعتی استفاده از "اتمسفر اصلاح شده (MAP) و تحت خلا میباشد. این تکنولوژی با اصلاح اتمسفر بستهبندی باعث کنترل شدت تنفس در میوه و تاخیر در افت کیفیت شده و باعث حفظ بهتر میوه تازه میشود. تحقیقات مختلفی در مورد استفاده از MAPجهت استفاده در نگهداری عناب، انجام شده است. در این مقاله، اهمیت و نقش اتمسفر اصلاح شده در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این بررسیها نشان میدهد که اتمسفر اصلاح شده و خلا میتواند باعث افزایش زمان ماندگاری عناب تازه نسبت به اتمسفر معمولی شود و خسارات ناشی از ضایعات را کاهش دهد. با توجه به اینکه این تکنولوژی در دسترس بوده و در بسیاری از میوهها به صورت صنعتی به کار رفتهاست، استفاده از آن برای بستهبندی عناب میتواند موثر باشد.
شاهی, طیبه , ابراهیمی, مهدی , پویان, محسن و کرمی, فرحناز . (1402). بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده. مجله ترویجی زرشک و عناب, 5(1), 19-25.
MLA
شاهی, طیبه , , ابراهیمی, مهدی , , پویان, محسن , و کرمی, فرحناز . "بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده", مجله ترویجی زرشک و عناب, 5, 1, 1402, 19-25.
HARVARD
شاهی, طیبه, ابراهیمی, مهدی, پویان, محسن, کرمی, فرحناز. (1402). 'بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده', مجله ترویجی زرشک و عناب, 5(1), pp. 19-25.
CHICAGO
طیبه شاهی , مهدی ابراهیمی , محسن پویان و فرحناز کرمی, "بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده," مجله ترویجی زرشک و عناب, 5 1 (1402): 19-25,
VANCOUVER
شاهی, طیبه, ابراهیمی, مهدی, پویان, محسن, کرمی, فرحناز. بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده. مجله ترویجی زرشک و عناب, 1402; 5(1): 19-25.