مقایسه و بررسی غلظت عناصر غذائی در نمونه‌های برگی جمع آوری شده از باغات عناب خراسان جنوبی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج

چکیده

امروزه، اغلب کشاورزانی که در زمینه تولید عناب فعالیت دارند، اعداد و ارقام حاصل از تجزیه خاک و برگ باغات خود را در اختیار دارند ولی معمولا اطلاع چندانی از مفهوم این داده­های آزمایشگاهی ندارند. همچنین مروجین بخش کشاورزی به دنبال این هستند تا تفسیر قابل اطمینانی از این اعداد و ارقام داشته باشند. شواهد متعددی وجود دارد که عدم تفسیر درست این داده­ها و اطلاعات، باعث سردرگمی و در مواردی منجر به توصیه کودی اشتباه و هدررفت کود و سرمایه گردیده است. از این‌رو، در مقاله حاضر سعی شده بر اساس برخی نتایج آزمایشگاهی به‌دست آمده از تجزیه خاک و برگ باغات عناب استان به ویژه در منطقه بیرجند و روستاهایی نظیر محمدیه جداولی ارائه گردد تا کشاورزان و مروجان بتوانند بر اساس آن،  برای داد­ه­های حاصل از تجزیه خاک و برگ درختان عناب خود تفسیر و تعبیری داشته باشند.   

کلیدواژه‌ها