بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 دانشکده اقتصاد و مدیریت- دانشگاه سیستان و بلوچستان

2 استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زابل

3 استادیار دانشگاه بیرجند

چکیده

گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم[1]) ابزار موثری جهت توسعه پایدار روستایی در کشور می باشد. استان خراسان­جنوبی با داشتن حدود 98 درصد سطح زیر کشت باغات زرشک کشور می­تواند نقش مهمی را برای توسعه اگریتوریسم محصول زرشک فراهم نماید. هدف مطالعه حاضر تبیین ظرفیت گردشگری کشاورزی و چالش­های آن برای محصول زرشک در استان خراسان­جنوبی و معرفی یک مدل در قالب زیست بوم کسب و کار پایدار برای این محصول در استان می باشد. هدف این پژوهش، کاربردی و از حیث روش، توصیفی و بر پایه مطالعات اسنادی انجام شده است. نتایج این بررسی نشان می­دهد که گردشگری کشاورزی برای محصول زرشک، ضمن افزایش ارزش افزوده برای باغداران زرشک، فرصتی فراهم می نماید تا ضمن بازدید گردشگران از باغات منحصر­به­فرد زرشک و لذت­بردن از مناظر و تفرجگاه­های ویژه و زیبای استان، بهمراه محصولات صنایع دستی، اماکن تاریخی- فرهنگی و بوم­گردی استان نیز آشنا شوند. اهمیت پرداختن به موضوع گردشگری کشاورزی برای محصول زرشک به همراه برگزاری جشنواره، سمینار و همایش محصول زرشک و همچنین سایر محصولات استراتژیک استان با برنامه­ریزی دقیق و سرمایه­گذاری بهینه در راستای جذب گردشگران و علاقه­مندان در راستای رونق گردشگری استان به‌ویژه توسعه گردشگری در بخش روستایی و کشاورزی، می­تواند موثر واقع گردد.
 
 

کلیدواژه‌ها