1
دانشکده اقتصاد و مدیریت- دانشگاه سیستان و بلوچستان
2
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زابل
3
استادیار دانشگاه بیرجند
چکیده
گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم[1]) ابزار موثری جهت توسعه پایدار روستایی در کشور می باشد. استان خراسانجنوبی با داشتن حدود 98 درصد سطح زیر کشت باغات زرشک کشور میتواند نقش مهمی را برای توسعه اگریتوریسم محصول زرشک فراهم نماید. هدف مطالعه حاضر تبیین ظرفیت گردشگری کشاورزی و چالشهای آن برای محصول زرشک در استان خراسانجنوبی و معرفی یک مدل در قالب زیست بوم کسب و کار پایدار برای این محصول در استان می باشد. هدف این پژوهش، کاربردی و از حیث روش، توصیفی و بر پایه مطالعات اسنادی انجام شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که گردشگری کشاورزی برای محصول زرشک، ضمن افزایش ارزش افزوده برای باغداران زرشک، فرصتی فراهم می نماید تا ضمن بازدید گردشگران از باغات منحصربهفرد زرشک و لذتبردن از مناظر و تفرجگاههای ویژه و زیبای استان، بهمراه محصولات صنایع دستی، اماکن تاریخی- فرهنگی و بومگردی استان نیز آشنا شوند. اهمیت پرداختن به موضوع گردشگری کشاورزی برای محصول زرشک به همراه برگزاری جشنواره، سمینار و همایش محصول زرشک و همچنین سایر محصولات استراتژیک استان با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری بهینه در راستای جذب گردشگران و علاقهمندان در راستای رونق گردشگری استان بهویژه توسعه گردشگری در بخش روستایی و کشاورزی، میتواند موثر واقع گردد.
گوهرشاهی, غلام احمد , سارانی, ولی اله و بخشی, محمدرضا . (1403). بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی. مجله ترویجی زرشک و عناب, 6(1), 14-22.
MLA
گوهرشاهی, غلام احمد , , سارانی, ولی اله , و بخشی, محمدرضا . "بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی", مجله ترویجی زرشک و عناب, 6, 1, 1403, 14-22.
HARVARD
گوهرشاهی, غلام احمد, سارانی, ولی اله, بخشی, محمدرضا. (1403). 'بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی', مجله ترویجی زرشک و عناب, 6(1), pp. 14-22.
CHICAGO
غلام احمد گوهرشاهی , ولی اله سارانی و محمدرضا بخشی, "بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی," مجله ترویجی زرشک و عناب, 6 1 (1403): 14-22,
VANCOUVER
گوهرشاهی, غلام احمد, سارانی, ولی اله, بخشی, محمدرضا. بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی. مجله ترویجی زرشک و عناب, 1403; 6(1): 14-22.