مروری بر کاربردهای میوه عناب در تولید فرآورده های دارویی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

استادیار پژوهش علوم و صنایع غذایی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد ، ایران

چکیده

گیاه عناب دارای کاربردهای دارویی فراوانی می باشد. بخش های مختلف این گیاه شامل برگ، دانه، میوه، پوست و ریشه دارای خواص دارویی می باشد. عناب آرامش‌بخش و ضد بدخلقی است و در طب سنتی چین،  از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده، طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند. عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌نماید. با توجه به سازگاری بالای این گیاه به بسیاری از مناطق خشک ایران و نیز کاربردهای دارویی قسمت های مختلف این گیاه، ضروری است تا تحقیقات بیشتری در زمینه توسعه کشت، تولید و فرآوری این گیاه در کشور صورت گیرد. از دیرباز کاربرد عناب در رژیم غذایی و دارویی مردم به صورت سنتی وجود داشته است. فرآوری میوه و تولید محصولات جدید دارویی از عناب بهترین گزینه برای استفاده بیشتر از آن می باشد.

کلیدواژه‌ها