بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده

نوع مقاله : مقاله علمی ترویجی

نویسندگان

1 عضو هیئت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

2 مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

3 دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

چکیده
عناب یکی از محصولات مهم خراسان جنوبی است که ارزش خوراکی و دارویی زیادی دارد. یکی از مصارف عناب، میوه تازه آن است. ویژگی­های ظاهری و خصوصیات تغذیه­ای عناب، پس از برداشت و در زمان نگهداری و فروش به صورت تازه، به دلیل استفاده نکردن از فناوری­های مناسب و کوتاه بودن مدت زمان انبارداری، به شدت افت می­­کند. از این رو، استفاده از فناوری­های جدید و مناسب، برای کاهش خسارات ناشی از فساد میکروبی و شیمیایی در طی انبارداری ضروری به نظر می­رسد. یکی از تکنولوژی­های کارآمد، کاربردی و صنعتی استفاده از "اتمسفر اصلاح شده (MAP) و تحت خلا  می­باشد. این تکنولوژی با اصلاح اتمسفر بسته­بندی باعث کنترل شدت تنفس در میوه و تاخیر در افت کیفیت شده و باعث حفظ بهتر میوه تازه می­شود. تحقیقات مختلفی در مورد استفاده از  MAPجهت استفاده در نگهداری عناب، انجام شده است. در این مقاله، اهمیت و نقش اتمسفر اصلاح شده در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته ­است. نتایج این بررسی­ها نشان می­دهد که اتمسفر اصلاح شده و خلا می­تواند باعث افزایش زمان ماندگاری عناب تازه نسبت به اتمسفر معمولی شود و خسارات ناشی از ضایعات را کاهش دهد. با توجه به اینکه این تکنولوژی در دسترس بوده و در بسیاری از میوه­ها به صورت صنعتی به کار رفته­است، استفاده از آن برای بسته­بندی عناب می­تواند موثر باشد.

کلیدواژه‌ها