مروری بر کاربردهای میوه عناب در تولید فرآورده های غذایی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

چکیده

عناب، منبع خوبی از ویتامین ث و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی و ترکیبات آنتی­اکسیدانی است. میوه‌ عناب یک افزودنی غذایی مجاز برای بهبود ویژگی­های کیفی و حسی محصولات غذایی فراسودمند است که به عنوان غذای سالم، قابلیت پذیرش خوبی بین مصرف کنندگان دارد.  میوه تازه عناب، پس از برداشت به شرایط محیطی بسیار حساس است و امکان رشد انواع قارچ در آن وجود دارد بنابراین عمر نگهداری آن کوتاه می­باشد. از این رو استفاده از راهکارهای موثر برای به تأخیر انداختن فرآیند فساد میوه عناب، افزایش ماندگاری ‌و استفاده بیشتر از خواص آن، مورد توجه می­باشد. از دیرباز کاربرد عناب در رژیم غذایی مردم به صورت سنتی وجود داشته است. فرآوری میوه و تولید محصولات جدید از عناب بهترین گزینه برای استفاده بیشتر از آن می­باشد. در این مقاله، کاربردهایی از فرآوری میوه عناب با قابلیت تجاری­شدن مورد بررسی قرار گرفته است. 

کلیدواژه‌ها